18 Temmuz 2013 Perşembe

Dünyadaki frozen yogurt zincirleri..

Dünyadaki en büyük Frozen Yogurt ve Soft dondurma zincirleri

                Sevgili girişimciler, frozen yogurt'a  gönül verenler,
Birçoğunuz artık soft dondurma ve frozen yogurt hakkında bilgi sahibi olmaya başladınız.Türkiyede özellikle 2012 senesinde birkaç yabancı işletme,cafe ve birkaç noktada yerli işletmecilerin kendi markaları ile satışına başladığı frozen yogurt,yurt dışında 1 ile 10 makinelik shop' larla tüketici ile buluşuyor.Ciddi yatırım maliyeti gerektiren bu işin geri dönüşüde müthiş hızı oluyor.Türkiyede genelde ucuz makineler veya basit sistem çalışan granita makineleri ile düşük sermaye ile servise sunulan frozen yogurt ürünü ise dünyadaki alışılan tadın tamamen dışında kalıyor.
                  Büyük zincir mağazaların Türkiyede ki  pazara da ilgileri 2013 senesinde itibaren artmış durumda.Artık bir çok noktada hızla yayılacağını düşündüğümüz ,dünyayı kasıp kavuran soft dondurma ve frozen yogurt çılgınlığını biraz daha derinlemesine inceleyeyim diye düşündüm.İşte size dünyadaki büyük zincir mağazalardan örnekler.


Yogenfrüz


1986 yılında, iki genç kardeş Kanada Toronto'da devrimci bir dokunuşla ilk frozen yogurt mağazasını açtı. Harika bir tasarıma sahip olan bu mağazada,olağanüstü karlı bir yıl geçirdiler. Bu sağlıklı tadı çok beğenen tüketiciler ile firma daha da büyüdü.

Bugün, Yogen Fruz dünya çapında 42 ülkede faaliyet gösteren 1300 mağazası  ile, frozen yogurt kategorisinde dünya lideri konumundadır. Yogen Fruz ITS başarıları için Girişimci Dergisi tarafından tanınan ve 500 Bayii arasında 1999 yılında Dünyanın 1 numaralı bayisi olarak seçilmiştir


 Yogoberry 


 Ae Hong, Marcelo Bae ve Jong Ae Hong tarafından  Brezilyada geleneksel dondurma tadının dışında bu tadı yaratmak için tüm dünyadaki frozen yogurt ürünleri denenerek az kalorili kendi tariflerini yarattılar.2007 yılında açıldığından beri, Yogoberry çok başarılı oldu!  Doğal, Yeşil Çaylı  frozen yogurt tadı ve Diyet lezzetleri  taze kesilmiş meyve, fındık, tahıllar, şuruplar ile çeşitlendirdiler.2008 senesinden itibaren  franchise vermeye başlayan firmanın 20 ülkede birçok satış mağazası bulunmaktadır

 chillbox        
                           
2011 yılında kurulan ve hızlı bir büyüme ivmesiyle 6 ülke ve 40 franchise' ıyla
hizmetveren chillbox, önemli frozen yogurt zincirleri arasında yer almaktadır.Merkezi Yunanistan ve İngilteredir.






2005 yılında ilk mağazasını Açıldığı günden bu yana, Pinkberry çok ciddi bir büyüme potansiyeli yaşayan bir işletmedir.Konsepticafe konsepti olup Amerikada en iyi 20 restoranttan biri olarak seçilmiştir. Kuzey Amerika, Güney Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Asya'da 170'den fazla mağaza ile, Pinkberry her yıl  ulusal ve uluslararası piyasalarda büyümeye devam ediyor.. Ayrıca firmanın Türkiye, İstanbul'da  5 adet mağazası bulunmaktadır.




TCBY İçinde


 TCBY 1981 yılında,  Arkansas'da ülkenin ilk dondurulmuş yoğurt mağazasını açtı. Ertesi sene hemen franchise vermeye başladı. Şu anda sadece Amerika 'da 470 üzeri mağazası var.Konseptlerinde daima 4-8 arası makine bulunuyor.


Menchie Danna & Adam Caldwell tarafından 15 Mayıs 2007 tarihinde Valley Village, Los Angeles, California' da bir banliyö topluluğunda ilk mağazasını açtı.;2008 senesinde franchise vermeye başlayan firma hızlı bir büyüme kaydederek 470 mağazaya ulaşmış durumda .10 senelik projeksiyonlarında mağaza sayılarını 2000 adede çıkarmayı düşünüyorlar.



2007 senesinde Los Angaleste faaliyetine başlayan red mango 190 'dan fazla ülkede yer almakta ve büyümeye devam etmektedir.





2010 senesinde Avusturalyada faaliyetine başlayan firma,ülke genelinde 213 nokrada yer aldıktan sonra genişleyerek ülke sınırlarını aşmış 2013 senesinde 39 ülkede yer almıştır.

                               Bu yerler dünyada büyüme trendi iyi olan frozen yogurt zincirlerinden birkaç tanesidir.Bu zincirlerde dünyada frozen yogurt konusunda kendisini ispatlamış, "Gelmatic" ve kendini referansları ile ispat etmiş birkaç firmanın makineleri kullanılmaktadır.Türkiyede frozen yogurt kültürünün gelişmesi ve bu zincirlerin artması ile beraber, Türk  tüketicisi de gerçek lezzetlere kavuşmuş olacaktır.

Bu konuda tecrübelerimizi her zaman paylaşmaya hazırız.
Aşağıdaki numaralardan soft dondurma ve frozen yogurt konseptleriniz için size en yakın bölgeye ulaşabilirsiniz.


EGE BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
DOĞUŞ DONDURMA MAKİNE VE EKİPMANLARI İTHALAT İHRACAT
ONUR MAHALLESİ ZAMBAK SOKAK NO:37/B UĞUR APT. BALÇOVA/İZMİR
0533 695 44 43
0533 377 04 42

232 999 33 23info@trio-max.com

MARMARA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
PERPA TİCARET MERKEZİ

B BLOK KAT:11 NO:1994
OKMEYDANI/ŞİŞLİ

GENEL DAĞITIM
ANKARA ASFALTI,AKALAN KÖYÜ
KEMALPAŞA/İZMİR

Gel Matic Italia s.r.l.
Head Office / Showroom / Production Site
Via Zanica, 6C
24050 Grassobbio (BG) - Italy
Tel. +39 035 525138
Fax +39 035 4522397

2 yorum:

  1. merhaba,
    eğer bir soft dondurma makineniz var ise yazın dondurma sezonu bittikten sonra kışın ise rahatlıkla frozen yoğurt yapabilirsiniz sadece yapmanız gereken tek şey kaliteli bir ürün kullanmak sizlere yüksek kalteli düşük fiyatlı yerli bir üretici olan banes frozen yogurt tozlarını tavsiye ediyorum

    Banes frozen yogurt tozu diğer avrupa italya ve amerikadaki rakiplerine oranla daha doğal ve yüksek kaliteli hammaddelerden üretilmiş olup düşük şeker ve yağ oranına sahiptir.
    Banes frozen yogurt tozu bitkisel lif olan beneo (inülin ) içerir
    Inülin hindibada bitkisinden elde edilen doğal bir liftir

    Banes frozen yogurt İçinde süt ve yoğurt yoğunlukla bulunur

    banes frozen yoğurttan 100 gr tükettiğinizde 50 gr süt, 40 gr yoğurt tüketmiş oluruz.
    Özellikle süt içmek, yoğurt yemek istemeyen çocuklara karşı anne babaların en büyük yardımcısıdır

    Körükçüoğlu banes gıda san tic ltd şti
    (size her zaman sağlıklı ve bitkisel ürünler sunar )
    %100 yerli sermaye ile yüksek kaliteli tesislerde üretilmiştir

    www.frozenyogurttozu.com

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşlar ,
    yazın dondurma sezonu bittikten sonra makinenizi depoya kaldırmayın kışın da iş yapmak için banes frozen yoğurt tozlarını kullanarak frozen yogurt satın gerçekten karlı bir iş
    gerekli bütün bilgileri internet sitemizden elde edebilirsiniz?
    banes frozen yoğurt yapılışı içindekiler besin değerleri maliyet ve kazanç fiyatları var incelemenizi isterim

    www.frozenyogurttozu.com

    Körükçüoğlu banes gıda san tic ltd şti
    (size her zaman sağlıklı ve bitkisel ürünler sunar )
    %100 yerli sermaye ile yüksek kaliteli tesislerde üretilmiştir
    **************************************************

    YanıtlaSil